sâmbătă, martie 01, 2008

Despre ingeri



Cuvântul "înger" derivă din grecescul "angelos" care înseamnă "mesager". După cum ne sugerează şi numele lor, îngerii au rolul de a intermedia relaţia omului cu Dumnezeu, transmiţând mesajele de la Divinitate către om şi invers, de la om către Dumnezeu. Dar ei nu sunt doar nişte simpli mesageri în înţelesul strict al cuvântului ; ei au sarcina şi de a ne ghida şi susţine pe lungul drum al vieţii.
Îngerii reflectă perfecţiunea divină: bunătate şi generozitate infinită, fiind capabili de o dragoste nelimitată şi beneficiind mereu de o mare fericire pe care doresc să o împărtăşească cu noi. Ei cunosc instantaneu consecinţele nenumărate ale unui principiu sau miile de faţete ale realităţii. Cunosc secretele naturii, stăpânesc legile care guvernează Universul, sunt păstrătorii unei ştiinţe foarte vaste şi a unei înţelepciuni infinite. Ei lucrează constant pentru binele omului, întotdeauna şi pretutindeni. Chiar dacă noi nu percepem prezenţa lor şi nu le acordăm nici un gând, îngerii veghează asupra noastră în orice clipă, ne ajută în momentele dificile şi ne apără de tot felul de pericole.

Îngerii se află pretutindeni: ei veghează asupra caselor, ne însoţesc în călătorii, sunt alături de persoanele care suferă şi care au nevoie de susţinere şi consolare în momentele de descurajare. Nefiind îngrădiţi de legile impuse de materie, ei se pot deplasa cu o viteză inimaginabilă pentru noi, care suntem constrânşi de legile spaţiului şi ale timpului ; este suficient să ne gândim la ei şi imediat sunt alături de noi, gata să ne ofere ajutorul lor preţios.

În întreg Universul, fiecare înger are atribuţii precise. Galaxiile, planetele, stelele sau, dacă vorbim de lumea în care trăim, oceanele, râurile, oraşele, naţiunile, su
nt încredinţate supravegherii îngerilor. Pentru a-şi îndeplini misiunea pe care o au pe Pământ, ei se consacră foarte mult pentru ghidarea şi protecţia oamenilor.

Încă de la naştere, fiecare fiinţă umană este lăsată sub protecţia unui înger care are sarcina precisă de a o asista în orice moment al vieţii sale, fără s-o abandoneze niciodată. Fiecare persoană are deci propriul său înger păzitor, indiferent de rasă, cultură sau religia de care aparţine. Chiar şi persoanele care spun că sunt atee, materialiste convinse sau cele care refuză să creadă într-o altă dimensiune decât cea terestră, au un înger personal .


Ne putem raporta la îngeri ca la fiinţe de lumină divină, deoarece ei prezintă toate proprietăţile luminii. Lumina este foarte rapidă, poate călători la distanţe foarte mari cât ai clipi din ochi. Lumina risipeşte întunericul, îngerii pot risipi întunericul din viaţa şi din mintea noastră. Cuvântul înger are conotaţie clară de mesager. Dar misiunea lor este ceva mai mult decât a fi simpli mesageri. Îngerii sunt acele aspecte ale Logosului Divin care constituie o punte de legătură între umanitate şi Sursa însăşi. Această punte este structurată din grade diferite de lumină sau conştiinţă – diferitele ierarhii angelice. Cel mai aproape de umanitate este ordinul îngerilor.

Îngerii au trei funcţii principale: să-l adore pe Dumnezeu, să acţioneze ca o legătura între cer şi pământ şi să ne vegheze pe noi oamenii. Îngerii sunt constituiţi din lumină. Şi noi suntem constituiţi din lumină, dar avem o vibraţie mai joasă, de aceea avem această aparenţă materială. Dar îngerii sunt formaţi din lumină şi pot lua orice formă doresc. Pot fi bărbaţi sau femei, pot fi mari sau mici, pot fi copii sau pot fi gigantici. Aripile sunt o metaforă pentru viteza cu care se mişcă îngerii. Nu dau din aripi ca să ajungă undeva. Se mişcă cu ajutorul gândului şi tot prin gând se transformă imediat în copil sau tânără sau bărbat superb cu spadă.

Îngerii vin, dar, din umilinţă, nu le place să fie văzuţi. Nu vor să ne perturbe simţul realităţii consensuale. Aşa că vin către noi în aşa fel încât să nu interfereze cu modul nostru de a percepe realitatea. Vin ca viziuni, ca voci, ca intuiţie. Coincidenţa este modalitatea lui Dumnezeu de a face miracole anonim. Apoi, sunt acele magice momente de sincronicitate – mâini invizibile care te scot dintr-o maşină în flăcări – toate fenomenele acestea pe care nu le înţelegem. Uneori pot veni în întreaga lor glorie, ca îngeri – dar acest fapt este mai neobişnuit şi mai mult copiii pot să-i vadă, sau oamenii care sunt foarte puri, plini de uimire şi care încă mai pot vedea cu inima.

Îngerii ne îndreaptă într-o direcţie anume. Ne îndreaptă către Dumnezeu, dar nu unul justiţiar, gelos, tot timpul cu ochii pe tine, ci unul plin de o iubire infinită. Şi noi suntem în esenţă una cu acest ocean de iubire, pentru că suntem creaţi din El şi tot în El ne întoarcem şi toate celulele corpului nostru sunt compuse din El. Îngerii ne ajută să dobândim această cunoaştere, să ne îmbogăţim spiritul. Orice om este vegheat de îngeri. Şi fiecare înger pe care-l invoci poate să aducă cu el alte mii de îngeri.
Îngerii sunt într-o continuă rugăciune către Dumnezeu. Ei fac voia lui Dumnezeu. Ne supraveghează şi ne ajută când le cerem sprijin
ul. Îngerii de lumină ne ajută să creştem, ne înalţă conştiinţele, ne deschid ochii pentru a putea face alegerile cele mai potrivite pentru construirea unei lumi mai bune.
Misiunea îngerilor este aceea de a fi relee transformatoare, de la lumi
na sublimă şi atotputernică a lui Dumnezeu până la un nivel mai redus, pe care să-l putem percepe noi ca fiinţe umane încă imperfecte. Noi nu putem să-l vedem pe Dumnezeu direct fără să fim pătrunşi la rândul nostru de acelaşi gen de lumină, cu acelaşi grad de puritate. Aceasta este posibil doar printr-o imensă graţie divină. De aceea, trebuie să le permitem îngerilor ca, prin munca lor în viaţa noastră, să ne facă să fim din ce în ce mai mult în armonie cu întregul univers.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înţelegem despre îngeri este că atunci când vin în viaţa noastră, vin să ne aducă un mesaj important.


Un comentariu:

Anonim spunea...

nice blog:)